- Skrubb skinnet og skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss litt salt på fisken og stek den i olje med skinnsiden ned.
- Stek den til skinnet er gyldent og sprøtt, snu den og stek raskt på den andre siden.
- Rens og del fennikel i båter og damp den noen minutter i lettsaltet vann.
- Paprikausen:
Del paprikaen i to og stek den i stekeovn ved sterk varme, gjerne under grill. La dem ligge til de får svarte flekker. Ta dem ut og avkjøl i plastpose. Rens dem, dra av skallet og mos dem. - Surr løken myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl.
- Tilsett kremfløte og paprikamos og kok opp.
- Sil sausen, smak til med salt og pepper og tilsett provencekrydder.
Her finner du mange oppskrifter med skrei
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig