Skrei med gulbeter, blomkålpuré og god sjy

Ingredienser
150 g nakkestykke av skrei med skinn
2 ss klaret smør til steking
salt og pepper
tynne skiver av bacon

Sjøgress og gulbeter
80 g strimlede gulbeter
60 g sjøgress
1 ss smør
nykvernet pepper

Mandel og blomkålpuré
1 del blomkålpuré
2 deler mandelpuré
smør
fløte
salt & pepper

Potetrosett
Bakepoteter.

Kjøttsjy
100 g finhakket sjalottløk
½ dl rødvin
4-5 dråper balsamicoeddik
5 dl oksekraft
2 dl kyllingkraft
150 g smør piskes inn i det øvrige.
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skreien:
Bind baconskiven rundt fiskestykket og bak i ovn 185 grader 6 minutter

Potetrosett:
Bakepoteter stanses ut i runde skiver. Skivene blancheres i solsikkeolje i ca ½ minutt. Legg bakepapir på innsiden av en stålring, ca 15 potetskiver legges litt over hverandre. Bakes i ovn ca 8 minutter, ved 185 grader.

Legg skreistykket på en tallerken med tilbehøret til, og hell kjøttsjyen rundt til slutt.

Mange flere oppskrifter med skrei

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbre

Sendt inn av Moe Media

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her