Slik lager du enkle fylte pannekaker
Apéritif

Slik lager du enkle fylte pannekaker

Her i landet tenker vi gjerne sukker og syltetøy når noen sier pannekaker. I mange andre land er grove pannekaker med fyll av det vanlige slaget. Da blir de et godt middagdansmåltid.

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og salt og spe med melk til en jevn røre. Ha i sammenpisket egg, og smeltet smør. La hvile i ca 30 min.
 
Stek 6 pannekaker. Legg dem flatt på fat med matpapir imellom. Dekk til med glasshåndkle slik at de holder seg varme.
 
Saus:
Smelt smøret i en stekepanne.
Ha i sukker og grovhakkede nøttekjerner. La det småsurre over svak varme.
Skrell av det ytterste skallet på appelsinen med potetskreller.
Hakk det fint. Bland appelsinskall med saften av appelsinsaft og ha det i sukker/nøtteblandingen.
La sausen koke seg inn i ca 10 minutter.
 
Før servering:
Del isen i passe porsjonsstykker.
Pakk inn 1 porsjon is i hver pannekake.
Legg pannekakene med skjøten ned på et serveringsfat.
Gi sausen et siste oppkok, og trekk den fra varmen. Tilsett likør hvis ønsket.
Fordel sausen over pannekakene, og server.
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her