Slik lager du enkle fylte pannekaker
Apéritif

Slik lager du enkle fylte pannekaker

Her i landet tenker vi gjerne sukker og syltetøy når noen sier pannekaker. I mange andre land er grove pannekaker med fyll av det vanlige slaget. Da blir de et godt middagdansmåltid.

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker og salt og spe med melk til en jevn røre. Ha i sammenpisket egg, og smeltet smør. La hvile i ca 30 min.
 
Stek 6 pannekaker. Legg dem flatt på fat med matpapir imellom. Dekk til med glasshåndkle slik at de holder seg varme.
 
Saus:
Smelt smøret i en stekepanne.
Ha i sukker og grovhakkede nøttekjerner. La det småsurre over svak varme.
Skrell av det ytterste skallet på appelsinen med potetskreller.
Hakk det fint. Bland appelsinskall med saften av appelsinsaft og ha det i sukker/nøtteblandingen.
La sausen koke seg inn i ca 10 minutter.
 
Før servering:
Del isen i passe porsjonsstykker.
Pakk inn 1 porsjon is i hver pannekake.
Legg pannekakene med skjøten ned på et serveringsfat.
Gi sausen et siste oppkok, og trekk den fra varmen. Tilsett likør hvis ønsket.
Fordel sausen over pannekakene, og server.
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her