Slik lager du Fyrstekake
Foto: Astrid Hals

Slik lager du Fyrstekake

Er du glad i mandelkake blir dette din nye favoritt. Inviter hele familien som vil at du skal bake den en gang og de kommer.

Fremgangsmåte

Benytt rund kakeform, 22 cm i diameter
 
Stekes i stekeovnen: 180 °C 45-50 minutter
 

Rør smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn et egg om gangen. Tilsett melken. Sikt sammen mel og bakepulver og elt alt til en jevn deig. La deigen stå kjølig en times tid.

Lag fyllet. Mal mandlene i en food processor, bland inn melis og tilsett eggehviter.

Kjevle ut ¾ av deigen til en rund leiv og kle formen med den. Fyll i mandelmassen.

Kjevle resten av deigen til en 3 mm tykk leiv, del den i 1½ cm brede strimler, og legg dem over mandelmassen slik at de danner ruter.

Legg en strimmel rundt kanten så alle deigendene blir dekket.

Pensle deigstrimlene med sammenvispet egg, og stek kaken. Kaken skal være litt myk inni, den må ikke overstekes.

Avkjøl kaken i formen, og sett den så over på fat.

Lyst på en annen kake så finner du over 400 andre oppskrifter her

 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her