Slik lager du marmorkake
Foto: LauriPatterson

Slik lager du marmorkake

Marmorkake er kanskje den mest spennende av de klassiske formkakene - i hvert fall rent utseendemessig. Det forsterkes med en tofarget glasur eller marmorkrem.

Fremgangsmåte

Ta smøret ut av kjøleskapet en halvtime før start. Pisk smør og sukker hvitt og luftig i maskin. Ha i eggene, ett og egg, mens du pisker videre. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og sikt inn i deigen. Rør inn melk til en jevn røre.

Hell ca en tredel av deigen i en bolle og sikt i kakao.

Hell halvparten av den lyse deigen i en kakeform på 24 cm. Fyll på med den mørke og avslutt med den lyse. Dra en gaffel eller skje gjennom i et siksakmønster for å skape marmoreringen.

Stek i von ved 175 grader i ca 40 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en trepinne. Avkjøl.

Marmorkrem:
Ta smør og kremost ut av kjøleskapet en halvtime før start. Ha det i en mikser og kjør luftig. Tilsett melis og pisk videre. Ha i egget og kjør til luftig krem. Smelt sjokoladen med melken. Rør godt og avkjøl. 

Fordel kremen i to boller i forholdet 1:2 og bland den minste delen med sjokoladen. Fyll de to kremene i to engangs-sprøyteposer (eller bare vanlig plastposer). Kutt et hull nederst på ca 0,5 cm. Legg posene side om side oppi en sprøytepose med ønsket munnstykke. Sprøyt utover kaken i ønsket mønster. 

Tips:
Du kan også smøre den hvite kremen på først og dernest pynte med sjokoladekremen. 

Kaken kan deles og fylles med kremen. Da trenger du 50 prosent mer krem. 

Se våre andre oppskrifter på formkake

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her