Slik skal Oreokake smake

Slik skal Oreokake smake

Denne oreokaken med bunn av oreokjeks er fløyelsmyk. Dessuten bruker du kraftig mørk sjokolade- og hvit sjokolademousse. Server den med en kopp svart god kaffe. Det blir ikke bedre.

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:
Kle bunnen av en springform på 24 cm i diameter med bakepapir.

Kjør oreokjeks til fine smuler i en hurtigmikser. Tilsett smeltet smør og bland det godt sammen. Trykk kjeksblandingen jevnt utover bunnen av formen, og sett den kjølig.

Midterste lag:
Brekk mørk sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet. Bunnen av bollen skal ikke være i kontakt med vannet.

Bløtlegg gelatin til det midterste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Hell all kremfløten i en bolle og stivpisk den til krem. Sett den piskede kremen kaldt.

Når den mørke sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.

Vend inn halvparten av den piskede kremfløten. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpefri blanding. Hell blandingen over kjeksbunnen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn. Sett formen tilbake i kjøleskapet slik at kaken stivner.

Er sjokoladeblandingen for varm når kremfløten vendes inn vil kremen sprekke.

Øverste lag:
Brekk hvit sjokolade i mindre biter og ha den i en bolle. Sett bollen over en kjele med vann som småkoker (vannbad), og la den stå til sjokoladen har smeltet.

Bløtlegg gelatin til det øverste laget med fyll. Gelatinen skal ligge i kaldt vann i ca. 5 minutter.

Når den hvite sjokoladen har smeltet, ta bollen av kjelen og rør inn egg.

Klem vannet ut av gelatinen og smelt den i en kjele med 1/2 dl vann. Hell gelatinen forsiktig i en tynn stråle over i sjokoladeblandingen. Rør hele tiden. Avkjøl sjokoladeblandingen litt.

Vend inn resten av den piskede kremfløten. Rør til du har en jevn og klumpefri blanding. Knus oreokjeks i mindre biter og vend dem forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Hell blandingen over i formen og stryk den utover slik at overflaten blir jevn. Sett formen tilbake i kjøleskapet og la den stå til kaken har blitt helt stiv.

Bruk en tynn spiss kniv og skjær forsiktig langs kanten av formen før du løsner den og setter kaken på et fat.

Pynt kaken med oreokjeks og friske jordbær.

Foto: Marti Svenningsen

Har du lyst på en annen kake kan du velge blant over 400 fra våre oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen