Spansk sjømatgryte - Zarzuela
Apéritif

Spansk sjømatgryte - Zarzuela

Zarzuela heter denne retten på spansk. Den inneholder både fisk og skalldyr og spises med ris til.

Fremgangsmåte

  1. Tin og rens dypfryste scampi.
  2. Skrubb blåskjellene og kontroller at de er tett lukket eller lukker seg når du knakker på dem. Kast skjell som ikke lukker seg.
  3. Skjær fisken i porsjonsstykker (ca 4x4 cm) og rens sjøkrepsene.
  4. Hakk løken. Splitt opp chilipepperen og skrap ut frø og skillevegger, finhakk pepperen.
  5. Fres løk og chilipepper i olje på middels varme, til løken er myk, men ikke brun, ca. 5 minutter.
  6. Tilsett tomatene og la dem frese med et par minutter. Hell på vann og la det småkoke i 4-5 minutter.
  7. Legg scampi, blåskjell og fisk i sausen og la det småkoke til alt er gjennomkokt og blåskjellene har åpnet seg. Smak til med salt og pepper.
  8. Støt hasselnøtter, hvitløk, anisfrø og persille fint i morter eller hurtigmikser.
  9. Tilsett litt av vannet til en pasta. Rør pastaen forsiktig i retten og smak om det trengs mer salt og pepper.
  10. Server gryten med ris eller brød til.
 Tips:
Det er en gryte du godt kan servere som søndagsmiddag eller "etter-teater" til venner.
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her