Stekt krydret okra
Foto: Tom Haga

Stekt krydret okra

Okra er en belgfrukt og kommer opprinnelig fra Etiopia. Den dyrkes nå også i de fleste tropiske og subtropiske strøk. Her har vi tilsatt Chaat Masala. Les mer her.

Fremgangsmåte

Disse sprøstekte okrabitene er så mye bedre i virkeligheten, enn de kanskje ser ut til på bildet. De gangene jeg har laget denne retten har det aldri vært noe igjen etterpå. Melet du bruker på okraen gjør dem nydelig sprø, og krydderet gir retten all den smaken den trenger.

Okraene tørkes rene med fuktig kjøkkenpapir. Skjær bort toppen og bunnen.
Skjær okraene på langs i fire deler. Del dem enda en gang, hvis de er store. Dryss over melet.
 

Varm oljen i en stor kasserolle til den begynner å "kruse" seg på overflaten. Ha oppi alle eller halvparten av okraene, avhengig av størrelsen på kasserollen. Stek i ca 8 minutter, rør sporadisk inntil okraen blir sprø og noen av dem får en rik gyldenbrun farge.

Ta dem opp med en hullsleiv og legg dem på en plate kledd med kjøkkenpapir slik at papiret suger til seg overflødig olje. Ha dem deretter over i en bolle med Chaat Masala, salt, chili og tørket mangopulver. Vend alt godt sammen. Serveres varmt.

Krydderblandingen Chaat masala er selve hovedsmakstilsetningen i denne retten, men når det er sagt; hvis du ikke har dette krydderet og foretrekker en enklere rett, gi oppskriften en sjanse likevel siden dette er den beste måten å lage okra på. De må spises med en gang de er stekt, for de egner seg ikke til oppvarming.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Anjum Anand, BBC Lifestyle (2010)

4
4/5 etter 18 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen