Stekt vårsild og lun nypotetsalat

Stekt vårsild og lun nypotetsalat

Vårsild er perfekt til steking siden den ikke er like feit som høstsild - og produserer ikke den samme intense odøren av stekt sild. Får du tak i norske nypoteter, beholder du skallet på. Noe annet er helligbrøde.

Fremgangsmåte

Legg sildefiletene på kjøkkenbenken slik at de nærmer seg romtemperatur. I mellomtiden koker du potetene med skallet på. Skyll og tørk rucculaen. Skrell og kutt løken i små terninger. Kok opp kraft og løk. Ta av varmen. Rør inn eddik, sennep, gressløk og smak til med salt og pepper. Pisk inn 0,8 dl olje.

Når potetene er kokt, skrell dem og skjær i skiver. Bland inn rucculaen som du kan dele i mindre bilder. Hell over den lune dressingen og bland godt. Smak til med mer salt, pepper, eddik og olje.

Bland mel, salt og pepper på en liten tallerken. Dypp filetene i dette (men knips av overflødig mel) før du steker dem i litt smør i pannen på et par minutter begge sider.

Server sildefiletene med den lune potetsalaten.

Les den fantastiske historia om silda

På jakt etter en annen oppskrift med sild så ligger det veldig mange flere her

Her er det mange deilige retter med nypoteter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen