Kremet tørrfisk med polenta
Foto: ArianeCantador

Kremet tørrfisk med polenta

Denne tørrfiskretten er en gammel tradisjon fra Venezia.

Fremgangsmåte

  1. Mantecato: Kok fisken i melk sammen med most hvitløk til den er mør.
  2. Ta den opp av melken og visp fisken med håndvisp til den faller godt fra hverandre.
  3. Rør fisken i maskin med elteklør.
  4. Spe med olje og fløte til en løs mos/tykk saus.
  5. La maskinen gå til sausen blir jevn.
  6. Hvis den er for tykk, tilsett mer fløte/olje.
  7. Smak til med salt, pepper og sitronsaft og rør inn persille.
  8. Hold den lun. 
  9. Polenta: Kok opp van med salt og rør inn polentaen.
  10. La koke til den tykner under omrøring. Tiden angis alltid på pakken.
  11. Når den er ferdigkokt, helles den på et stekebrett med matpapir. 
  12. La den stivne, og skjør ut firkanter som stekes i olje. 
  13. Legg en firkant på hver tallerken og hell tørrfisksausen over. 

Se alt det andre du kan lage med tørrfisk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen  - med eller uten kjøtt
Dagens rett

Når tomatene er så fantastiske som nå, får de hovedrollen - med eller uten kjøtt

Om du velger vegetarvarianten, kan denne gryta faktisk serveres kald. Som en tyktflytende salat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her