Strutsemedaljong med ovnsstekte poteter

Fremgangsmåte

Skjær hver potet i 4-8 båter (de skal være uskrellete og bør ikke være tykkere enn 2 cm). Hell en god slump olivenolje i en frysepose. Tilsett tørket basilikum og litt salt og pepper. Ha deretter i potetbåtene og få dekket hver av dem i oljeblandingen. Legg deretter hver båt, med skallet ned, på en stekeplate. Det er lurt å ha bakepapir under.
 
Stekes ved 200 grader til de er gyllenbrune (ca. 20-25 minutter). De skal være seige utenpå og myke, nesten flytende innvendig.
 
Rør inn gressløk, sitronsaft og litt pepper i rømmen, og sett den deretter i kjøleskap.
 
Krydre medaljongene med salt og pepper, og stek hver side på litt høy varme i et halvt minutt. Skru deretter ned varmen og stek dem til de er gjennomstekt, rundt 10 minutter.
 
Dandér poteter og medaljonger på to tallerkner med rømmedressing på siden. Fullfør verket med noen frekke basilikumblader på toppen. 
 
En kraftig rødvin nytes parallelt.

Sendt inn av Åsmund

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt
Dagens rett

Prøv denne komboen: Indiskkrydret sei med grønne linser og mynteyoghurt

Sei kan brukes til så mye mer enn bare som seibiff med løk. Den smakfulle fisken får en krydret avslutning i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her