Suksessterte som konfekt
Foto: Brodogkorn.no

Suksessterte som konfekt

Disse miniutgavene av suksessterte har knasende nøttebunn og silkemyk smørkrem. Perfekt til jul, bursdag eller når du er godtesugen.

Fremgangsmåte

Suksesskrem:
Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels varme under konstant omrøring til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.

Nøttemakroner:
Mal hasselnøtter i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.

Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i sukker litt etter litt og pisk til stiv marengs.

Vend malte hasselnøtter forsiktig inn i marengsen ved å bruke en slikkepott.

Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter som (ca. 2 cm i diameter) på en stekeplate dekket med bakepapir.

Stek de små nøttemakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.

La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.

Tips:
Du kan godt bruke mandler i stedet for hasselnøtter.

Montering:
Fyll suksesskremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.

Pynt:
Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Fyll sjokoladen i en liten sprøytepose. Dekorer de gule bombene med striper av sjokolade. Dryss eventuelt på litt grovhakket nøtter som pynt.

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her