Sveitsisk ostepai
Foto: Istock

Sveitsisk ostepai

En deilig ostepai er alltid vellykket å servere gjestene og denne er svært enkel å lage

Fremgangsmåte

  1. Form: 24 cm i diameter, med løs kant og bunn. I stekeovnen: 200 ° C, ca. 30 minutter
  2. Bland sammen mel, smør, ost og kajenne til deigen, og tilsett litt vann hvis den virker tørr. La den hvile i kjøleskapet minst 30 minutter.
  3. Kjevle den ut og kle en form med deig. Prikk bunnen godt.
  4. Dryss revet ost over bunnen.
  5. Skill eggene og rør eggeplommene sammen med fløte. Visp hvitene stive og vend dem inn.
  6. Smak til med salt og hvit pepper og hell massen over osten.
  7. Stek kaken nederst i ovnen til den er stivnet og gyllen på toppen.
Server den varm med salat til.

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Hellas
    Hellas
    Volum: 0.75 l Pris: 142.00 kr Bestillingsutvalg
    88 POENG
Forsiden akkurat nå
Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest
Dagens rett

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest

I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Ukens drink
Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her