Svinebøff med potetpanne
Foto: taka4332

Svinebøff med potetpanne

Bøff peker på det franske ordet for okse - boeuf - men her er det kvernet svinekjøtt som er brukt for å lage danskenes favoritt.

Fremgangsmåte

  1. Rør sammenvispet egg inn i kjøttdeigen sammen med krydder og ost. Bland godt sammen.
  2. Form "bøffer" med en skje, legg dem på ei fjøl og klapp de litt flate.
  3. Hakk de gjerne på toppen med en kniv for å få finere stekeflate.
  4. Stek dem pent brune på begge sider, og etterstek 3- 4 minutter på svak varme til de er gjennomstekt.
  5. Hold varme. 
  6. Stek potetskiver i smør i samme panne. Hell over kraft/buljong og la koke i 15 minutter til potetskivene er møre. 
  7. Smak til med salt og pepper. 
  8. Lag salat av tomat, paprika, salat, pinjekjerner og sorte oliven. Server bøffene med potetpannen, salat og god ketchup

Sendt inn av Aperitif.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her