Svinefilet i gryte
Foto: Istock

Svinefilet i gryte

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i skiver, krydre med salt og pepper. Brun kjøttet litt avgangen på begge sider i matfett i en stekepanne. Legg kjøttet over i en panne med høye kanter eller en jerngryte. Visp ut melet i litt kaldt vann, og hell i kjelen. Tilsett resten av vannet, buljongterningen, sennep, soya, pepper og creme fraiche.
 
La sausen koke opp under omrøring og la det koke ca. 3 min. Rør i agurken, kapersen og persillen. Hell sausen over kjøttet og la det småputre i 2-3 min. La ikke svinekjøttet koke lenge, det blir seigere og tørrere jo lengre du koker det.
 
Det er også kjempegodt med en mandelpotetmos. Kok mandelpoteter, mos dem, rør i smeltet smør og hell i varm melk under omrøring til du får den så fast du vil ha den. Rør i litt stekte sjampinjonger eller helst kantareller og litt stekt hakket løk, salt og pepper.
 

Sendt inn av Cecilie Berg Jansson

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri
Dagens rett

Denne gryteretten fikser du på et øyeblikk - og den kan lages kjøttfri

Denne oppskriften blir fort familiens store favoritt. Kikerter og kylling er en super kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her