Svinekam med rødkål

Svinekam med rødkål

Kombinasjonen av svinekam og rødkål er typisk høst- og vintermat, men kan spises hele året. Her er en deilig oppskrift.

Fremgangsmåte

Sett svinekammen inn i ovnen på 120 grader og la stå i 3 timers tid. (Har du mindre tid, stek den ved 175 grader i en times tid.)

Skru opp varmen til 150 grader og gni kjøttet inn med honning og soya, gjerne også litt hvitløk og noen urter, som mynte eller oregano. Stek videre i 35 minutter.

Like før servering, skru opp temperaturen til 180 grader, og stek kjøttet i noen minutter på hver side så du får en fin, gyllenbrun skorpe.

Det kan være godt å helle litt balsamicoeddik over også like før svinekammen er ferdig med å steke i ovnen.

For rødkålen:
Stek løk og strimlet kål i smør. Når løken er gyllen, hell over eddik og sett på lokket.

Kok på lav varme i 15-20 minutter. Pass på at kålen ikke tørker ut. Smak til med mer eddik eller hvitvin, salt og eventuelt urter eller litt karve.

Litt avhengig av når du spiser det, kan det være godt å servere med bakt fennikel, med kokte eller kokte og bakte byggryn (kok dem i kraft, legg dem i langpanna under svinekammen), poteter (også de i langpanna), bakte tomater eller bare en grønn salat og godt brød.

Tips: Kombinasjonen av svinekam og rødkål er typisk høst- og vintermat, men jeg spiser det hele året. Jeg liker at rødkålen er så syrlig som mulig, og jeg bruker en kombinasjon av eddik og hvitvinsslanter. Hvis du har små biter sprøstekt bacon i, blir det enda bedre.
 
Oppskriften er hentet fra boken Ekte mat av Andreas Viestad som er finalist til Beste norske kokebok 2010.
 
 
 
 

Sendt inn av Andreas Viestad

5
5/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen