Svineknoke i fint selskap
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Svineknoke i fint selskap

Fremgangsmåte

Salting:
Legg knoken i en balje eller bolle og fyll opp med grovsalt slik at kjøttet er godt dekket. Sett kjølig i tre døgn. Ta knoken opp og skyll den godt.

Legg svineknoken i en stor kasserolle og hell over eplesaft og eddik. Fyll opp med vann til kjøttet er dekket. Kok opp og skum godt. Ha oppi krydder og la trekke i 2-2½ time. Ta kjøttet opp av kraften og avkjøl litt før du skjærer det løst fra beinet og i pene skiver. Kok opp buljongen sammen med løk, gulrøtter og pastinakk og la småkoke til grønnsakene er møre, 7-10 minutter. Kok småløken i 4 minutter til slutt.

Ta opp grønnsakene.

Ha pastinakkskivene i en blender sammen med fløte. Kjør til fin krem. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hold varm.

Gulrøttene og løken vendes i smør og honning og smakes til med salt, pepper og sitronsaft like før servering. Buljongen kokes litt inn til den er perfekt salt. Sil og hold varm. Smak eventuelt til med (salt og) pepper. Du kan godt ha kjøttet tilbake i buljongen slik at det holdes varmt frem til servering.

Eple/tomatmarmelade:
Legg tomatene over i kokende vann og fjern skinnet. Del hver tomat i fire. Kok opp eplebåter, tomater av begge slag, sukker, eddik og sitron. La det koke under lokk i minst 1 time. Rør av og til. Marmeladen fylles så over på helt reine glass. Skru på lokket. Oppbevares kjølig. Kan fryses.

Anretting:
Legg kjøttet i dype tallerkener. Hell over varm buljong. Fordel gulrotstaver og løk i tallerkenene. Topp med en god skje pastinakkrem og eple/tomatmarmelade. Pynt med grovhakket persille.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 85 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen