Svineribbe med hasselnĂžtter, chili og eple
Foto: Stian Broch

Svineribbe med hasselnĂžtter, chili og eple

Med denne oppskriften pÄ svineribba lÞfter du den til helt nye hÞyder. Det er Jan Ivar Nykvist, mest kjent for sin glÞdende interesse for grilling, noe som har gitt ham NM-tittel, som stÄr bak oppskriften.

FremgangsmÄte

  1. SkjÊr av svoren og beina pÄ ribba. Du kan ogsÄ la beina sitte pÄ og fjerne dem etter at ribba er stekt. Da er ribba sÄ mÞr at de lar seg fjerne lett. Rut opp fettet med en skarp kniv.
  2. Krydre ribba med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene over ribba, men pass pĂ„ at ribba ikke dekkes helt med vĂŠske. Ca. ÂŒ av ribba skal stikke over vĂŠsken. 
  3. Sett ribba i ovnen ved 150 °C og la stĂ„ i 2–3 timer. Det er viktig at ribba stĂ„r lenge sĂ„ den blir ordentlig mĂžr. Beregn god tid. Snu ribba omtrent hver halvtime. Det siste kvarteret kan du legge ribba med fettet opp og heve temperaturen til 200 °C slik at du fĂ„r litt farge pĂ„ fettet. Pynt med koriander ved servering. 
  4. Servering:
    Svineribba smaker fantastisk godt sammen med en sprÞ salat og nykokt ris. Du kan ogsÄ ha linser og mer grÞnnsaker i den ildfaste formen under steking samt servere godt brÞd ved siden av.

Derfor spiser halve Norge svineribbe pÄ julaften

Langtidssteking av ribbe

Flere tips til ribbe

Dette drikker du til ribbe

Bli abonnent pĂ„ aperitif +  og oppnĂ„ store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved Ă„ legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

FĂ„ dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Jan Ivar Nykvist, fra kokeboka Maten vi deler, finalist i Beste norske kokebok 2017

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nÄ
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tÄlmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tÄlmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har Þkte mye i pris bare pÄ ett Är.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nĂ„
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nĂ„

Hvis du har planlagt Ä smake pÄ den allerede pÄ slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en Ärgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 3

Her fÄr du et nytt syn (og smak) pÄ chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her fÄr du et nytt syn (og smak) pÄ chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, Ăžkologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende mĂžte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 4

Old-school rĂždvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rĂždvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne Ăžkologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske hĂžyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren gÄr utenpÄ det meste, og det til tross for at den er helt fri for bÄde cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nÄ - 6

Matprisen 2025: Årets kjþkken er Mortens Kro

Mortens Kro pĂ„ GjellerĂ„sen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
FÄ ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver sÞndag fÄr du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene vÄre her