- SkjÊr av svoren og beina pÄ ribba. Du kan ogsÄ la beina sitte pÄ og fjerne dem etter at ribba er stekt. Da er ribba sÄ mÞr at de lar seg fjerne lett. Rut opp fettet med en skarp kniv.
- Krydre ribba med salt og pepper. Legg ribba i en ildfast form. Fordel resten av ingrediensene over ribba, men pass pĂ„ at ribba ikke dekkes helt med vĂŠske. Ca. ÂŒ av ribba skal stikke over vĂŠsken.
- Sett ribba i ovnen ved 150 °C og la stĂ„ i 2â3 timer. Det er viktig at ribba stĂ„r lenge sĂ„ den blir ordentlig mĂžr. Beregn god tid. Snu ribba omtrent hver halvtime. Det siste kvarteret kan du legge ribba med fettet opp og heve temperaturen til 200 °C slik at du fĂ„r litt farge pĂ„ fettet. Pynt med koriander ved servering.
- Servering:
Svineribba smaker fantastisk godt sammen med en sprÞ salat og nykokt ris. Du kan ogsÄ ha linser og mer grÞnnsaker i den ildfaste formen under steking samt servere godt brÞd ved siden av.
Derfor spiser halve Norge svineribbe pÄ julaften
Flere tips til ribbe
Dette drikker du til ribbe
Bli abonnent pÄ aperitif + og oppnÄ store fordeler samtidig