Syltelabber
Foto: matprat.no

Syltelabber

Syltelabber er for mange skikkelig tradisjonsmat i julen og en delikatesse for ordentlige matentusiaster. Syltelabber blir ofte ledsaget av en dram, sennep, rødbeter og godt flatbrød.

Fremgangsmåte

Labber er ordentlig snadder - og kanskje spesielt for den som blir litt "saltsyk" sånn utpå julenatten.
  1. Vask og skrap labbene rene og fri for evt. gjensittende bust
  2. Vann labbene ut, gjerne sammen med hodet hvis du skal lage hodesylte, i 6-8 timer eller over natten.
  3. Legg labbene i kokende vann og la dem trekke ved 80 - 85 grader C i 3 - 3 1/2 time. Avkjøl straks labbene i kaldt vann. Dette gjør dem lysere og mer delikate i fargen.
  4. Syltelabbene må ligge i saltlake til lettsalting i minst 3 døgn før de spises.
  5. Skal du oppbevare dem mer enn et par uker, er det lurt å fryse dem.
  6. Før servering kløyver du labbene på langs. Still dem på høykant med tærne opp.
  7. Sett kniven mellom tærne og skjær rett ned. Brusken gir lett etter for kniven.

Sendt inn av matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super spansk hvitvin til 200 kroner
+
Ukens vin

Super spansk hvitvin til 200 kroner

Her får du både fylde, munnfølelse og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik
Dagens rett

Gi fårikålen en pause, denne palestinsk-jordanske lammetradisjonen er både farge- og smaksrik

Mansaf er både et syn for øyet og en fryd for ganen som er forbeholdt de store anledninger. Men som også passer inn i vår lokale søndagsmiddagtradisjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du oktoberutgaven av Apéritif magasin

I denne utgaven av magasinet Apéritif ser vi blant annet på burgundprisene, og spør om det franske kjøkken er dødt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett
Ukens kake

Dessert eller til kaffen – den smaker like godt uansett

Eplekake er alles favoritt, og denne er raskere å lage enn mange andre. Og den smaker himmelsk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Se i saken hvilke viner som venter på deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet
Dagens rett

En knallgrønn fiskerett skaper stemning rundt matbordet

Nå som den norske purren er på sitt beste, bruk den som topping på fisk. Med en smakskraftig rødvinssaus, blir dette det rene festmåltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her