Syltelabber
Foto: matprat.no

Syltelabber

Syltelabber er for mange skikkelig tradisjonsmat i julen og en delikatesse for ordentlige matentusiaster. Syltelabber blir ofte ledsaget av en dram, sennep, rødbeter og godt flatbrød.

Fremgangsmåte

Labber er ordentlig snadder - og kanskje spesielt for den som blir litt "saltsyk" sånn utpå julenatten.
  1. Vask og skrap labbene rene og fri for evt. gjensittende bust
  2. Vann labbene ut, gjerne sammen med hodet hvis du skal lage hodesylte, i 6-8 timer eller over natten.
  3. Legg labbene i kokende vann og la dem trekke ved 80 - 85 grader C i 3 - 3 1/2 time. Avkjøl straks labbene i kaldt vann. Dette gjør dem lysere og mer delikate i fargen.
  4. Syltelabbene må ligge i saltlake til lettsalting i minst 3 døgn før de spises.
  5. Skal du oppbevare dem mer enn et par uker, er det lurt å fryse dem.
  6. Før servering kløyver du labbene på langs. Still dem på høykant med tærne opp.
  7. Sett kniven mellom tærne og skjær rett ned. Brusken gir lett etter for kniven.

Sendt inn av matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her