Syrlig fiskesuppe
Kjetil Torsteinsen

Syrlig fiskesuppe

I denne fiskesuppen er det epler som gir den syrlige smaken.

Fremgangsmåte

Fiskebollene:
Kjør sammen fiskekjøttet med salt, pepper og muskatblomme i kjøkkenmaskin til en jevn farse. Bruk pulsknappen slik at du ikke kjører fisken for mye.

Rør inn egget og avkjøl. Spe med fløte. Lag små boller, og la disse trekke i lettsaltet vann.

Fiskesuppen:
Finhakk løken og fres den i smøret i en tykkbunnet kasserolle. Dryss på mel og fres dette i noen minutter uten at det brunes. Spe på med kraft, eplemost og fløte. La det koke inn til ca. 1 liter. Sil suppen.

 Vask og rens gulrot og purreløk, og skjær det i tynne strimler.

Skrell eplene og hakk de i små biter.

Tilsett grønnsaker og eple i suppen når den koker - ta den av varmen.

Ha i de ferdige fiskebollene og la de trekke i 2-3 minutter før servering.

Hakk rikelig med persille/dill, og legg på toppen av suppa rett før servering.

Tips: Server gjerne noen krepsehaler og blåskjell i suppen og spis godt brød ved siden av.

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjetil Torsteinsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kolonihagen revolusjonerte Rema med økologi
+

Kolonihagen revolusjonerte Rema med økologi

I det skjulte har Kolonihagen fylt opp hyllene på Rema med økologiske mat- og drikkevarer med en suksessrate som gjør resten av næringsmiddelindustrien grønn av misunnelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90
+
Ukens vin

Rett og slett en utrolig god hvitvin for 149,90

Den er dessuten rimeligere i Norge enn andre markeder, og tipp topp følge til sesongens sjømat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en lekker salat med stekt laks på toppen
Dagens rett

By på en lekker salat med stekt laks på toppen

Laks og grapefrukt er en veldig god kombinasjon og da er det vanskelig å komme unna sauvignon blanc i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hva med en pause fra grillingen? Da smaker denne kyllingpannen veldig godt
Dagens rett

Hva med en pause fra grillingen? Da smaker denne kyllingpannen veldig godt

Kylling og masse poteter skal nok sørge for å få deg mett også i dag. Likevel er det urter og krydder som står for det meste av smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA
+

Sensasjonell Michelin-stjernehøst for Norge - dette spiser du på den nye trestjerneren RE-NAA

Aldri har det haglet så mange stjerner på en gang: Tre til RE-NAA, to til Kontrast, en hver til Iris, Bar Amour og Hermetikken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her