Fiskebollene:
Kjør sammen fiskekjøttet med salt, pepper og muskatblomme i kjøkkenmaskin til en jevn farse. Bruk pulsknappen slik at du ikke kjører fisken for mye.
Rør inn egget og avkjøl. Spe med fløte. Lag små boller, og la disse trekke i lettsaltet vann.
Fiskesuppen:
Finhakk løken og fres den i smøret i en tykkbunnet kasserolle. Dryss på mel og fres dette i noen minutter uten at det brunes. Spe på med kraft, eplemost og fløte. La det koke inn til ca. 1 liter. Sil suppen.
Vask og rens gulrot og purreløk, og skjær det i tynne strimler.
Skrell eplene og hakk de i små biter.
Tilsett grønnsaker og eple i suppen når den koker - ta den av varmen.
Ha i de ferdige fiskebollene og la de trekke i 2-3 minutter før servering.
Hakk rikelig med persille/dill, og legg på toppen av suppa rett før servering.
Tips: Server gjerne noen krepsehaler og blåskjell i suppen og spis godt brød ved siden av.
Se flere lekre fiskesupper her
Forny din suppemeny med disse oppskriftene
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig