Syrlig fiskesuppe

Fremgangsmåte

Fiskebollene:
Kjør sammen fiskekjøttet med salt, pepper og muskatblomme i kjøkkenmaskin til
en jevn farse. Bruk pulsknappen slik at du ikke kjører fisken for mye.
Rør inn egget og avkjøl. Spe med fløte. Lag små boller, og la disse trekke i
lettsaltet vann.
 
Fiskesuppen:
Finhakk løken og fres den i smøret i en tykkbunnet kasserolle. Dryss på mel og fres dette i
noen minutter uten at det brunes.
Spe på med kraft, eplemost og fløte.
La det koke inn til ca. 1 liter. Sil suppen.
 
Vask og rens gulrot og purreløk, og skjær det i tynne strimler.
Skrell eplene og hakk de i små biter.
Tilsett grønnsaker og eple i suppen når den koker - ta den av varmen.
Ha i de ferdige fiskebollene og la de trekke i 2-3 minutter før servering.
 
Hakk rikelig med persille/dill, og legg på toppen av suppa rett før
servering.

Server gjerne noen krepsehaler og blåskjell i suppen og spis godt brød ved siden av.

Se flere lekre fiskesupper her

Forny din suppemeny med disse oppskriftene

9 lettlagete supper å ta med på tur

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Kjetil Torsteinsen

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen