T-ben stek med bakte poteter T-bone steak with baked potatoes), USA
Foto: grandriver

T-ben stek med bakte poteter T-bone steak with baked potatoes), USA

Fremgangsmåte

La kotelettene bli romtempererte. Pensle demmed oljen. Krydre med salt og pepper og stek dem på grill over trekullglør, gassgrill eller grillpanne. Reguler grille- eller steketiden etter egen smak.

Bakte poteter:
Vask potetene grundig. Tørk av dem på et stykke kjøkkenpapir og gni dem godt inn med fett, gjerne spekk. Legg dem side om side i ovnsrammen eller i en ildfast form. De bør helst stå i litt grovt salt slik at undersiden ikke blir for hardbrent. Enkelte foretrekker å dekke potetene helt med salt, men dette er slett ikke nødvendig. Bak potetene ved 160 C i ca 1 time.

Tips:
Du kan også pakke dem inn i dobbelt lag med alu-folie og legge dem rett på glørne. Hvis du har gassgrill, bruker du indirekte varme og framgangsmåten som for ovn. Det kan hende at de blir raskere ferdige, alt avhenger av størrelsen, så følg med.

Når de er ferdige, tar du dem ut og ruller dem mellom hendene eller mot hardt underlag, slik at innmaten liksom moses ganske lett. Skjær et kryss på den flate langsiden og trykk på potetene, slik at de åpner seg litt. Legg en klatt smør i åpningen og krydre med din favorittkrydderblanding og finhakkete friske urter.

Server med grønt fra grillen som bifftomat, purreløk/vårløk og jalapeno, salsa og nachos.

En deilig bakt potet å servere ved siden av

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her