Rens rekene. Ha rekeskall, ingefær, limeskall og grønnsakskraft i en kjele og kok i ca 20 minutter. Sil kraften og hold varm.
Tips: Du kan godt bruke 0,5 stk finhakket sitrongress i stedet for limeskall.
Surr hvitløk og finhakket chili i olje. Tilsett kraften, soyasaus, gulrot i tynne strimler og purreringer.
Kok opp og tilsett så (tint) blekksprut, fisk i porsjonsbiter og rekene. Smak til og tilsett evt friske kaffirlimeblader (fås kjøpt i asiatiske butikker) over før servering.
Tips: Om du ikke har tid å koke kraft av rekeskallene, eller bruker reker uten skall, kan du bruke skalldyrkraft, helst den du får kjøpt i fiskebutikken.
Rekeskall til kraften som i denne oppskriften
Vi har mange thai-retter du kan boltre deg med
Her finner du mange flere deilige supper
Mange asiatiske supper du bør prøve
Her finner du oppskrifter på kraft til bruk i mange retter
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb og oppnå store fordeler samtidig