Thai moo satay - svinesatay med peanøttsaus
Foto: Alf Börjesson

Thai moo satay - svinesatay med peanøttsaus

Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre kjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet.

Fremgangsmåte

Skjær kjøttet i lange, flate strimler. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Træ kjøttet på trespyd.

Kjøttet grilles eller stekes 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
 
Peanøttsaus:
Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til siden. Rør inn peanøttsmør, kok opp og la det småkoke i et par minutter.
 
Salatdressing;
Ha eddik, sukker og salt i en gryte, kok opp og la redusere i ca 10-15 min til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
 
Serveres med salat og peanøttsaus.
 
 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen