Thaigryte

Ingredienser
3-4 kyllingfileter i biter
2-300 gr. Sjitakesopp
2 små eller 1 stor rød løk
2 fedd hvitløk
1-2 ts revet ingefær
1/2-1 Squash
Minimais, friske tilsvarende 1 bx
1 pk sukkererter
1 boks vannkastanjer
2-3 gulrøtter kuttet i staver
1 paprika gul/rød

2 bokser kokosmelk- ikke lowfat!!!
Hot& sweet chili saus
Oyestersaus
Hoisinsaus
Rød currypasta- smaksrik-forsiktig
1 bunt opphakket koriander
1 dl hvithvin
Solsikkeolje- ikke olivenolje

Eggnudler

Fremgangsmåte

1) Stek kyllingen og legg til side
2) Stek opp hviløk, ingefær, løk og sjitakesopp og ha i en stor gryte og varm opp denne.
3) Stek squash i skiver- skjær de gjerneopp en stund på forhånd og legg de på tørkerullpapir, dryss de med salt og la de ligge i ca 15 minutter for å trekke ut vann. Tørk av vann og salt før de stekes. Ha i gryte.
4)Stek paprika og ha i gryten.
5)Ha kyllingbitene i gryten.
6)Tilsett hvitvin, kokosmelk og smak til med sausene. Ha i vannkastanjer, minimais, sukkererter og gulrøtter ca6-7 minutter før servering.
7)Hvis det skal være reker istedefor kylling i retten må de has i helt på slutten ellers blir de ikke gode.
8)Koriander tilsettes rett før servering.
9)Kok nudler etter anvisning på pakken.

Sendt inn av Per Terje Markussen

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her