Thaikrydret uerfilet
Foto: Alf Börjesson

Thaikrydret uerfilet

Fremgangsmåte

Uer har mange og store skjell som sitter godt fast. Slik blir du enkelt kvitt dem:
Kok opp ganske lite vann i en stekepanne, bare så mye at bunnen er dekket. Skjær noen snitt i skinnet på fisken, men pass på ikke å skjære i fisken. Legg fileten med skinnsiden ned i det kokende vannet i 10-15 sekunder. Ta fisken opp og skrap av skjellene. Tørk fisken godt.

Riv ingefæren og bland den med korianderfrø, limejuice, salt og sesamolje og fordel det over kjøttsiden av fiskefiletene. Dekk dem til og sett dem i kjøleskap i 30 minutter.

Varm oljen til steking og legg i fiskefiletene med skinnsiden ned. Stek fisken på skinnsiden til skinnet er brunt og sprøtt og fisken så vidt gjennomstekt. Fisken skal ikke snus.

Servér uerfiletene med ris og smørdampede strimler av gulrot og purre.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her