Thailandsk massaman curry med lam
Foto: OksanaKiian

Thailandsk massaman curry med lam

Thailandsk massaman curry er en overdådig rett som er rik på både smak og næringsstoffer. Her er karrisausen laget fra bunnen av for den beste smaken og friskheten.

Fremgangsmåte

Ha kyllingkraft i en stor kjele over høy varme. TIlsett lammebog, løk og laubærblad. Kok opp, dekk kjelen med lokk, skru ned varmen og la småkoke til kjøttet begynner å bli mørt, ca 40 minutter.

Rør inn currysaus ingrediensene, og tilsett poteter og sjerneanis. Kok opp curryen, før du skrur varmen ned og lar det hele småkoke i ca 30 minutter, til potetene er møre.

Smak til curryen. Tilsett mer fiskesaus for en saltere og mer umamirik curry. Er curryen for sur, tilsett mer sukker. Er den for salt eller søt, tilsett mer tamarind eller lime juice. 

Server curryen med kokt jasminris, toppet med finhakkede cashewnøtter, thai basilikum og evt litt mer chili.

Her finner du flere fristende curryoppskrifter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her