Thaimarinerte svinekoteletter
Foto: Kim Holthe

Thaimarinerte svinekoteletter

Fremgangsmåte

Alternativ nudel-saus:
Bland alt i en liten kjele. Kok opp og la småkoke ved svak varme i fem minutter. Avkjøl. Holder seg i kjøleskap i tre dager.

Legg svinekotelettene på fat og smør dem inn med sausen. Sett fatet kjølig i minst en time, gjerne mer. Skrap av overflødig saus med en kniv. Ta vare på sausen og bruk den til å dryppe rundt på tallerkenen når du legger opp maten, eller ha den i en liten skål og server separat.

Varm olje i en stekepanne og stek kotelettene på hver side i tre-fire minutter. Har du stekeovn, kan du så snart de er blitt brune på hver side, legge dem over på en ildfast form og ettersteke dem i seks minutter ved 180 grader.

I mellomtiden koker du opp vann til nudlene som får trekke noen minutter men ikke på kokeplaten. Der setter du derimot en stekepanne eller wok til kinakålen :
Varm oljen i en wokpanne eller stekepanne. Tilsett hvitløk og vårløk fres litt under stadig omrøring til den blir myk. Tilsett først gulrøttene og fres litt før du har oppi kinakålstrimlene, litt om gangen siden de bygger mye i pannen. Fres videre under stadig omrøring til de kålen er falt sammen og blitt myk. Smak til med sukker, limesaft og soyasaus, bland godt og server umiddelbart.

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen