Tidenes beste toast
Foto: Jean Pierre Pinochet

Tidenes beste toast

Hvem liker vel ikke gyllenstekt sprøtt brød med myk og klissete ost som pipler ut mellom de to skivene. Her får du oppskriften på tidenes beste toast.

Fremgangsmåte

  1. Varm pannen til medium lav varme eller skru på toastjernet.
  2. Smør majones på alle 6 skivene pass på at du kommer godt ut i kantene,  snu dem, og smør 3 av skivene med dijonsennep og 3 av skivene med smør.
  3. Bland de to ostetypene i en skål og fordel over de tre skivene med dijonsennep, topp med smørskiven.
  4. Stek i 3-4 minutter på hver side i pannen (gjerne med en tallerken med litt vekt oppå), eller 3-4 minutter i toastjernet. 

Tips:
Skjær brødskivene i 1cm tykke skiver. Blir de for tykke brenner brødet seg før osten rekker og smelte, og er de for tynne for toasten for lite struktur til å holde den smeltede osten. 

Majones har høyere røykepunkt en smør, og sørger derfor for at toasten blir gyllen og ikke brent. 

Revet ost smelter fortere og jevnere enn skivet. Dette forhindrer at brødet brenner seg før osten rekker å smelte. 

Lager du toasten i en stekepanne lønner det seg å bruke brød med litt struktur alà surdeigsbrød. Om det er litt hullete pipler bare osten igjennom og blir sprøstekt. Det er godt. 

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her