Thailandsk toast med reker og svinekjøtt

Thaimåltidene starter alltid med en liten appetittvekker som kiler i ganen med sin eksotiske smak av sitrongress, limeblader og aromatiske krydder.

Fremgangsmåte

  1. Finhakk de tørkede rekene, koriander og hvitløk i en hurtigmikser. Tilsett ferske reker og kjøttdeig, og kjør til det har en pastalignende konsistens.
  2. Tilsett fiskesaus og egg, og kjør til alt er godt blandet.
  3. Bruk en slikkepott til å smøre pastaen jevnt utover brødskivene. Skjær skorpen av brødet og skjær hver skive i fire trekanter.
  4. Varm opp oljen til frityrsteking. Stek kun fire skiver av gangen. La det forsiktig gli ned i oljen, med smøresiden ned og stek til de er gylne. Snu dem og stek dem i kort tid på den andre siden.
  5. Ta skivene opp av oljen med en hullsleiv og legg dem til avrenning på kjøkkenpapir.
  6. Legg strimler av salat på et serveringsfat og legg skivene på. Serveres med en liten bolle sur-søt saus, plassert i midten.

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?
Dagens rett

Har du prøvd å lage lasagne av poteter?

La poteten overta for pasta denne gangen og server en smaksrik potetlasagne med drikke etter hva lommeboken tåler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet
+
Tester

Nytt brennevin spesialpol: Sterkt så det holder, men også med kompleksitet

Nåe nesten alt er cask strength og nærmere den øvre grensen på 60 prosent, må du ha vannmugga klar. Men først må du stille seg i kø den 11. september.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her