Tom Yam, thaisuppe med scampi og laks

Ingredienser
(Ingredienser til 4 personer)

12 scampi
300 gram laks
3 spiseskjeer matolje
1 rød chili
3 fedd hvitløk
1 spiseskje hakket frisk ingefær
1 sitrongress-stengel (ikke krise om den mangler)
2 dl hvitvin (kan erstattes med eplejuice eller vann)
1 boks kokosmelk (3-400 gram)
2 sitroner
1 rød løk
50 gram fersk sopp
10-12 sukkererter
2 tomater
Friskhakket koriander (evt. persille/gressløk)
2 spiseskjeer soyasaus
1 ts sesamolje

Fremgangsmåte

Fremgangsmåte:

1. Scampien renses og laksen skjæres i passe biter.

2. Finhakk chili, hvitløk og sitrongress. Kutt rødløk og sopp i grove biter.

3. Varm opp gryte med matolje. Ha i scampi, laks, chili, hvitløk, ingefær, sitrongress, rødløk og sopp. Fres dette i ca. 1 minutt. Tilsett hvitvin og kokosmelk. Press i saften fra sitronen.

4. La dette småkoke i ca. 3 minutter. Ha på hakkede friske tomater og finstrimlede sukkererter. Smak til med soyasaus og sesamolje. Dryss over frisk koriander. Smak til med salt om nødvendig.

Retten er veldig smakskraftig og sterk. Dersom du vil ha mildere smak, kan chilien kuttes delvis eller til og med helt ut.

Server med hvitløksbrød, ris eller salat.

Mois vintips: Wehlener Sonnenuhr Riesling kabinett, ca. 115,- eller Dr. Loosen Riesling kabinett, ca. 80,-

Sendt inn av Knut Yngve Davanger

Forsiden akkurat nå
Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her