Tomatchutney
Foto: Kim Holthe

Tomatchutney

Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter. Fristende syltede grønnsaker. Et glass hjemmelaget chutney er morsom gave når du har laget den selv

Fremgangsmåte

Lag et kutt i tomatene og legg dem i kokende vann. Ta dem opp etter noen få sekunder, skyll dem i kaldt vann og flå dem.

Tomatene deles og kjernene fjernes.

Varm opp olje og la finhakket løk, hvitløk og strimlet paprika frese noen minutter.

Legg tomater og resten av ingrediensene i kjelen med olje/løk/paprika. Rør godt rundt og la det småputre sammen i 1-1½ time.

Fyll blandingen på egnede glass mens den ennå er varm, men ikke kokende. Tomatchutney smaker godt til både kjøtt- og fiskeretter.

Tips: Med sløyfe og kort er et glass hjemmelaget chutney en hyggelig gave.

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker
 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

4
4/5 etter 55 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen