Tomatsuppe som i India
Foto: prabhjits

Tomatsuppe som i India

Lag indisk tomatsuppe som er hot, men samtidig ikke sterk. Du skal nemlig ha i klassiske indiske kryddere. Husk den skal nytes glovarm og med hvitløksbrød til.

Fremgangsmåte

Denne retten er fra sør i India og serveres som regel før hovedretten.

Dypp tomatene i kokende vann, flå dem og mos til en tykk puré.

Tips:
Du kan bruke hermetiske tomater. Da presser du dem gjennom en sil for å få bort skallene. Eller du kan velge passata som er klar til bruk.

Varm oljen i en kjele og ha i sennepsfrø. Når de spretter, tilsettes spisskummen og karriblader. Rør en gang og ha i sellerifrøene.

Tips:
Om du ikke får tak i sellerifrø, kan du bruke et par finhakkete selleristilker. Karriblader kan ikke erstattes helt siden aromaen er helt unik, men kaffirlime eøøer laurbær gjør litt nytte i alle fall.

Rør en gang til og ha tomatpureen over i krydderblandingen.

Tilsett sukker og smak til med salt, spe ut med 3 dl vann og la det koke opp. La det småkoke i 5 minutter til alt er blandet, og ta av varmen.

Tips:
Hvis du vil ha en hottere utgave, tilsetter du 1 ts chilipulver sammen med de andre krydderne.

Dryss med korianderblad. Pisk yoghurt med litt melk og hell den i en spiral over suppen. Server glovarm. Enten med kokt ris eller indisk brød.

Hvitløkbrød (paratha) lager du lett selv

Flere indiske retter finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen