Tomatterte med ovnsbakte øltomater
Aperitif

Tomatterte med ovnsbakte øltomater

Denne oppskriften gjør stas på tomater og inkluderer øl som fremhever tomatenes herlige smaker. Terten gjør seg utmerket som hovedrett, tilbehør, eller på koldtbordet.

Fremgangsmåte

Ovnsbakte øltomater:
Begynn noen timer tidligere med å lage de ovnstørkede tomatene.
Sett ovnen på 120 grader og legg et bakepapir på stekebrettet.
Ha tomatene og de andre ingrediensene i en bolle, og bland godt sammen.
Spre tomatene på stekebrettet, med snittsiden opp, og stek i 1,5 timer.
Sett til side og la tomatene avkjøles.

Tomatsaus:
Plasser alle ingrediensene i en gryte og kok opp.
La det hele reduseres til en tykk saus (tar ca. 30-45 minutter og kan gjerne gjøres på forhånd).

Selve terten:
Forvarm ovnen til 200 grader. Plasser butterdeigplatene på et bakepapir og rull dem ut litt. (Lag gjerne enda mindre terter, eller kombiner platene for å lage én stor terte.)
Marker en ca. 1 cm bred marg langs kantene av butterdeigen og bruk en gaffel til å lage mange små hull innenfor margen.
Forhåndsstek butterdeigen i 8-10 minutter.

Spre tomatsausen innenfor margen på den forstekte deigen, og plasser de halverte tomatene på toppen med snittsiden opp. 
Spre deretter de ovnsstekte tomatene over. Dersom du vil ha på andre ingredienser i tillegg, legger du på dem også.

Stek i 20 minutter eller til deigen er gyllen.

La terten kjøles av litt før du legger på eventuelle andre toppinger som fersk basilikum, parmesan, oliven, burrata e.l.

Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her