Tomatterte med ovnsbakte øltomater
Aperitif

Tomatterte med ovnsbakte øltomater

Denne oppskriften gjør stas på tomater og inkluderer øl som fremhever tomatenes herlige smaker. Terten gjør seg utmerket som hovedrett, tilbehør, eller på koldtbordet.

Fremgangsmåte

Ovnsbakte øltomater:
Begynn noen timer tidligere med å lage de ovnstørkede tomatene.
Sett ovnen på 120 grader og legg et bakepapir på stekebrettet.
Ha tomatene og de andre ingrediensene i en bolle, og bland godt sammen.
Spre tomatene på stekebrettet, med snittsiden opp, og stek i 1,5 timer.
Sett til side og la tomatene avkjøles.

Tomatsaus:
Plasser alle ingrediensene i en gryte og kok opp.
La det hele reduseres til en tykk saus (tar ca. 30-45 minutter og kan gjerne gjøres på forhånd).

Selve terten:
Forvarm ovnen til 200 grader. Plasser butterdeigplatene på et bakepapir og rull dem ut litt. (Lag gjerne enda mindre terter, eller kombiner platene for å lage én stor terte.)
Marker en ca. 1 cm bred marg langs kantene av butterdeigen og bruk en gaffel til å lage mange små hull innenfor margen.
Forhåndsstek butterdeigen i 8-10 minutter.

Spre tomatsausen innenfor margen på den forstekte deigen, og plasser de halverte tomatene på toppen med snittsiden opp. 
Spre deretter de ovnsstekte tomatene over. Dersom du vil ha på andre ingredienser i tillegg, legger du på dem også.

Stek i 20 minutter eller til deigen er gyllen.

La terten kjøles av litt før du legger på eventuelle andre toppinger som fersk basilikum, parmesan, oliven, burrata e.l.

Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her