Torsk med syltede blomkålsbuketter
Roger Andersen

Torsk med syltede blomkålsbuketter

Fremgangsmåte

Torsk:
Legg fileten på benken med skinnsiden ned, legg på havsalt. La dette ligge i 5 minutter før du skyller av saltet. Varm olje i en stekepanne, legg filene opp i med skinnet ned, kvern litt pepper over. Ha opp i litt smør. Stek til skinnet er sprøtt, snu så fileten og stek den veldig kort på den skinnfrie siden.

Syltet blomkål:
Kok opp eddik, vann, sukker, pepper og fennikelfrø, til sukkeret er oppløst. Legg oppi blomkålen og løken, rør rundt og ha på platen i 2 minutter til. Deretter trekk platen av varmen, sett på lokk og la stå i laken til servering. Plukk opp blomkålbuketter ved servering.

Ertepure:
Ha løken og hvitløk i en stekepanne med litt olje, når det har blitt blankt tilsett ertene. Etter litt ha opp i smøret og sett på lokk. Når ertene har blitt varme, ha alt oppi en foodprosessor, kjør til så fin pure man vil (jeg liker å ha den litt grov). Smak til med salt, pepper, cayenne og eventuelt mere smør.

Potetmos:
Kok potetene møre, samtidig varm opp melk og fløte til «fingervarm». Slå av potetvannet, pisk potetene samtidig som du sper med den varme melkeblandingen. Avslutt med å røre inn smøret og smak til med salt og hvitt pepper

Beurre blanc:
Kok sammen løk, pepper laurbærblad, eddik og hvitvin. Når det er redusert ned, pisk inn smøret. Sil sausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Denne retten trenger en syrlig saus, så sausen kan godt være litt mer syrlig enn vanlig.

Opplegging:
Legg potetmosen midt på tallerken, legg torsken opp på potetmosen med den sprø skinnsiden opp, lag fine ertepuretårn rundt som du legger 1-2 syltede blomkålsbuketter på. Pynt gjerne med litt dill også. Ta en skje av sausen rundt potetmosen. Sett resten av sausen i et sausenebb på bordet så gjestene kan ta mer saus hvis nødvendig.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Roger Andersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her