Torsk med syltede blomkålsbuketter
Roger Andersen

Torsk med syltede blomkålsbuketter

Fremgangsmåte

Torsk:
Legg fileten på benken med skinnsiden ned, legg på havsalt. La dette ligge i 5 minutter før du skyller av saltet. Varm olje i en stekepanne, legg filene opp i med skinnet ned, kvern litt pepper over. Ha opp i litt smør. Stek til skinnet er sprøtt, snu så fileten og stek den veldig kort på den skinnfrie siden.

Syltet blomkål:
Kok opp eddik, vann, sukker, pepper og fennikelfrø, til sukkeret er oppløst. Legg oppi blomkålen og løken, rør rundt og ha på platen i 2 minutter til. Deretter trekk platen av varmen, sett på lokk og la stå i laken til servering. Plukk opp blomkålbuketter ved servering.

Ertepure:
Ha løken og hvitløk i en stekepanne med litt olje, når det har blitt blankt tilsett ertene. Etter litt ha opp i smøret og sett på lokk. Når ertene har blitt varme, ha alt oppi en foodprosessor, kjør til så fin pure man vil (jeg liker å ha den litt grov). Smak til med salt, pepper, cayenne og eventuelt mere smør.

Potetmos:
Kok potetene møre, samtidig varm opp melk og fløte til «fingervarm». Slå av potetvannet, pisk potetene samtidig som du sper med den varme melkeblandingen. Avslutt med å røre inn smøret og smak til med salt og hvitt pepper

Beurre blanc:
Kok sammen løk, pepper laurbærblad, eddik og hvitvin. Når det er redusert ned, pisk inn smøret. Sil sausen og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Denne retten trenger en syrlig saus, så sausen kan godt være litt mer syrlig enn vanlig.

Opplegging:
Legg potetmosen midt på tallerken, legg torsken opp på potetmosen med den sprø skinnsiden opp, lag fine ertepuretårn rundt som du legger 1-2 syltede blomkålsbuketter på. Pynt gjerne med litt dill også. Ta en skje av sausen rundt potetmosen. Sett resten av sausen i et sausenebb på bordet så gjestene kan ta mer saus hvis nødvendig.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Roger Andersen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her