- Gni torskefileten inn med salt, pepper og arabisk krydderblanding og olivenolje og la hvile i 30 minutter.
- Slik lager du arabisk krydderblanding
- Skjær rødløk i skiver. Varm geeh/klaret smør og olje i en panne og stek løken myk. Tilsett hvitløk, krydder og chili kuttet i biter og rør godt.
- Tilsett tørket lime delt i båter, tomater i terninger og tomatpure. La småkoke i 15-20 minutter. Tilsett vann, limesaft og kok opp. Hold varm.
- Tips:
Om du ikke får tak i tørket lime, kan du bruke fersk lime. - Varm olje i en panne og stek torskefileten som er delt i 4 stykker med skinnsiden ned, til skinnet er sprøtt. Legg filetstykkene med kjøttsiden ned i sausen, dryss over koriander og la trekke i 5-10 minutter.
Server med ris og pynt med koriander.
Har du lyst til å lage noe annet med torsk så se her
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs