Torskelasagne med spinat

Fremgangsmåte

Fjern de grove stilkene på spinaten og skyll den godt i rennende kaldt vann. Forvell spinaten i godt saltet vann i ca 3 min eller til den mør - avkjøl under rennende kaldt vann. Klem ut det meste av vannet av spinaten.

Kok pastaplaten al dente (ca 8 min) i godt saltet vann, legg den på et oljet skjærebrett (kleber seg da ikke fast til underlaget).

Reduser 3 ss eplecider eddik og 3 knuste pepperkorn i en kasserolle til det gjenstår ca 1 spiseskje. Ha i fløten og spinaten og ¼ hønsebuljonterning, la det putre i ca 15 min.

Mot slutten av koketiden tar du kjelen av platen og lar den avkjøle seg noe før du tilsetter eggeplommen og smøret.

Krydre torskefileten med salt og nykvernet pepper og stek den på en side over høy varme i litt smør.

Presentasjon:
Del pastaplaten i to. Legg den ene delen av fisken på fatet, ha på litt spinat og den halve pastaplaten. Fortsett med resten av fisken, spinaten og pastaen og avslutt med spinat på toppen.
Dander med saus rundt.
 
Serveres med en liten grønn salat, eller godt nybakt brød.

Sendt inn av Pål Jhonny Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her