Torskelasagne med spinat

Fremgangsmåte

Fjern de grove stilkene på spinaten og skyll den godt i rennende kaldt vann. Forvell spinaten i godt saltet vann i ca 3 min eller til den mør - avkjøl under rennende kaldt vann. Klem ut det meste av vannet av spinaten.

Kok pastaplaten al dente (ca 8 min) i godt saltet vann, legg den på et oljet skjærebrett (kleber seg da ikke fast til underlaget).

Reduser 3 ss eplecider eddik og 3 knuste pepperkorn i en kasserolle til det gjenstår ca 1 spiseskje. Ha i fløten og spinaten og ¼ hønsebuljonterning, la det putre i ca 15 min.

Mot slutten av koketiden tar du kjelen av platen og lar den avkjøle seg noe før du tilsetter eggeplommen og smøret.

Krydre torskefileten med salt og nykvernet pepper og stek den på en side over høy varme i litt smør.

Presentasjon:
Del pastaplaten i to. Legg den ene delen av fisken på fatet, ha på litt spinat og den halve pastaplaten. Fortsett med resten av fisken, spinaten og pastaen og avslutt med spinat på toppen.
Dander med saus rundt.
 
Serveres med en liten grønn salat, eller godt nybakt brød.

Sendt inn av Pål Jhonny Larsen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her