Torskerygg med basilikum i parmaskinke

Fremgangsmåte

Start med å skjære ut ryggpartiet på torskefileten. Dekkes til med grovt havsalt i ca 15-20 min for å få fiskekjøttet fastere. Kjør deretter basilikum, hvitløk og olivenolje i stavmikser til en fin masse. Skyll av saltet fra fisken og tørk godt. Fileten skjæres i 8 stk medaljonger à ca 100 g. Pensle på urtemixen og pakk i parmaskinke. Stekes på brett ved 195 grader ca 15 min.
 
Garnityret:
Asparges skrelles og den og vårløken deles på skrått i 3 deler. Smørstekes i panne med smør og litt vann.
 
Tomatconcassé:
Flå plommetomatene i kokende vann og avkjøl i isvann. Del tomatene og ta ut innmaten og kutt kjøttet fine terninger. Ha i hakket hvitløk, chilli, ingefær og gressløk. Røres sammen med olivenolje og smakes til med salt og pepper.
 
Potetkake:
Skrell potetene og skiv dem opp på en foodprossessor. Blandes sammen med smeltet smør og dijon sennep og smakes til med salt og pepper. Stekes i en godt smurt springform på 160 grader i 60 min. Bør presses etter steking før man skjærer den opp.
 
Rødvinsjy:
Smelt litt sukker til lys karamell, hakk opp sjalottløken og surr den sammen med sukkeret. Tilsett balsamicoedikk og reduser til karamell - tilsett deretter rødvin og reduser til 1/3. Tilsett så kraften og reduser igjen til 1/3. Pisk inn temperert smør og smak til med salt og pepper. Tilsett chorizoen i terninger.
 
Server fisken på en seng av vårløk og asparges med et stykke potet kake, dryss tomatconcassé rundt og rødvinsjyen med chorizo dryss gjerne litt finsttet gressløk over tallerkenen sammen med litt god extra virgin oliven olje.

Sendt inn av Ivan Stewart, Sandefjord

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her