Torskerygg med basilikum i parmaskinke

Fremgangsmåte

Start med å skjære ut ryggpartiet på torskefileten. Dekkes til med grovt havsalt i ca 15-20 min for å få fiskekjøttet fastere. Kjør deretter basilikum, hvitløk og olivenolje i stavmikser til en fin masse. Skyll av saltet fra fisken og tørk godt. Fileten skjæres i 8 stk medaljonger à ca 100 g. Pensle på urtemixen og pakk i parmaskinke. Stekes på brett ved 195 grader ca 15 min.
 
Garnityret:
Asparges skrelles og den og vårløken deles på skrått i 3 deler. Smørstekes i panne med smør og litt vann.
 
Tomatconcassé:
Flå plommetomatene i kokende vann og avkjøl i isvann. Del tomatene og ta ut innmaten og kutt kjøttet fine terninger. Ha i hakket hvitløk, chilli, ingefær og gressløk. Røres sammen med olivenolje og smakes til med salt og pepper.
 
Potetkake:
Skrell potetene og skiv dem opp på en foodprossessor. Blandes sammen med smeltet smør og dijon sennep og smakes til med salt og pepper. Stekes i en godt smurt springform på 160 grader i 60 min. Bør presses etter steking før man skjærer den opp.
 
Rødvinsjy:
Smelt litt sukker til lys karamell, hakk opp sjalottløken og surr den sammen med sukkeret. Tilsett balsamicoedikk og reduser til karamell - tilsett deretter rødvin og reduser til 1/3. Tilsett så kraften og reduser igjen til 1/3. Pisk inn temperert smør og smak til med salt og pepper. Tilsett chorizoen i terninger.
 
Server fisken på en seng av vårløk og asparges med et stykke potet kake, dryss tomatconcassé rundt og rødvinsjyen med chorizo dryss gjerne litt finsttet gressløk over tallerkenen sammen med litt god extra virgin oliven olje.

Sendt inn av Ivan Stewart, Sandefjord

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen