Torskesnurrer
Eva Gullaksen

Torskesnurrer

Fremgangsmåte

Torsk:
Lag fyllet først, finhakk urtene, bland sammen med salt og pepper og olje. Den skal være ganske tykk, så tilpass mengden olje.

Torskefileten bør være ca 5 cm bred, de bør i alle fall være av lik str. Skjær denne nesten igjennom, til det er igjen en halv cm, slik at du kan brette de ut til dobbel lengde og halvparten tykkelse.

Smør urteblandingen utover hele torskefileten, rull torsken sammen. Den skal være rullet fast sammen. Snurr en skinke rundt på utsiden, og fest disse med cocktailpinner. Alle slike trepinner har raskt for å bli svidde i ovnen, men dette unngår du med å dyppe de i vann først. Legg de i en ildfast form på 190 grader i 10 minutter.

Appelsin og fennikelsalat:
Appelsinen skjæres ren for skall og alt det hvite, fileter båtene. Skjæres opp i ca 1x1 cm.Fennikelen høvles i tynne skiver på en mandolin. Rødløken finhakkes. Riv opp en liten bunt basilikum, og bland dette i en skål med de oppkuttede grønnsakene med litt god olje, smak til med salt og pepper.

Ertepure:
Kok ertene i en kasserolle i 5-10 minutt. Bruk en stavmikser, når de er møre og most tilsetter du smøret, salt og pepper. Timian setter god smak, spar en liten kvast til garnityr

Hummus:
Bland det hele i en stavmikser til det er helt glatt. Smak til med salt og pepper, tilpass oljen så hummusen verken blir for tørr eller rennende

Damp 400 gram mandelpotet.

Legg 4 klaser a 50 gram Dulcita i dampovnen når det er 3-4 minutt igjen.

Retten danderes på varmt fat der salaten legges i sentrum, fisken oppå. Bruk en spiseskje til å legge ertepure på en side av fatet, hummus på motsatt side. Dulcitaen skal sitte på kvisten sin å ligge for seg selv, dryss litt timian over potetene og ertepureen, voila!

Tips:
Godt drikke til maten er helst min hjemmelagde Kölsch, ett overgjæret og smakfullt lyst øl jeg synes passer til mange fiskeretter.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev


Sendt inn av Eva Gullaksen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her