Tortilla slik de vil ha den i Spania
Foto: kinemero

Tortilla slik de vil ha den i Spania

Når du skal lage spansk omelett, må du gjøre jobben helt etter oppskriften. For i Spania er omelett seriøse greier.

Fremgangsmåte

Skrell og skjær potetene i tynne skiver. Skrell løken og skjær den i tynne skiver. Varm oljen i en stor og vid panne og fordel potetskiver utover slik at de ligger tett i tett, legg på et lag med løk og dryss litt salt over. Fortsett å legge på poteter og løk til alt er fordelt. Stek ved middels varme til potetene er gjennomstekt men ikke brune.

I mellomtiden pisker du eggene. Og så løfter du potet- og løkblandingen opp fra pannen over på et fat, ikke få med oljen for den skal du bruke til stekingen etterpå. Ha potet- og løkblandingen oppi eggene og la hvile i 15-20 minutter.

Varm opp 2 ss av oljen i panna til det ryker av den. Hell i blandingen i panna og fordel jevnt utover. Skru ned varmen og stek til omeletten begynner å bli gylden under og sidene på omeletten begynner å sette seg. Hell omeletten over på en stor tallerken. Legg steikepanna oppå og snu raskt slik at omeletten kommer ned i panna med den stekte siden opp. Stek videre til jevnt brun på undersiden. Overfør til et serveringsfat og la stå i 5-10 minutter før du skjærer den i serveringsstykker.

Mange flere oppskrifter med Tortilla 

Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av

Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går
Dagens rett

Så godt smaker gammelt brød og grønnsaker fra i går

Denne oppskriften er en super måte å bruke over brødet som ingen vil spise lenger, eller grønnsaksrestene etter søndagsmiddagen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november
+
Tester

130 bobleviner testet: Ny champagnestjerne og gamle kjenninger blant nyhetene i november

Champagneregionen virker ustoppelig når det kommer til å produsere nye talenter. Som tar druene i egne hender og skaper mirakuløse viner. De gode gamle holder også koken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her