Toscanana -epler
Foto: Alf Børjesson

Toscanana -epler

Bakte epler slik det de gjør det i Toscana er en super dessert. Server den lun og vi lover suksess.

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.
  2. Ha epler, vann og sukker i en kjele og kok eplene til de såvidt er møre.
  3. Ta ut eplene og legg dem med snittflaten ned i en smurt ildfast form.
  4. Smelt smøret i en kjele, ha i mandelflak, sukker, mel og fløte. Kok opp og la røren koke et par minutter. Fordel røren over eplene.
  5. Bak eplene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter.

Server tosca-epler lune med f.eks. pisket krem til.

Tips:  Smak gjerne kremen til med en skvett konjakk, likør eller karamellsaus om du ønsker.

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her