Tosca-epler
Foto: Alf Børjesson

Tosca-epler

Bakte epler slik det de gjør det i Toscana er en super dessert på høsten. Server den lun og vi lover suksess. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del dem i to.

Ha epler, vann og sukker i en kjele og kok eplene til de såvidt er møre.

Ta ut eplene og legg dem med snittflaten ned i en smurt ildfast form.

Smelt smøret i en kjele, ha i mandelflak, sukker, mel og fløte. Kok opp og la røren koke et par minutter. Fordel røren over eplene.

Bak eplene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter.

Server tosca-epler lune med f.eks. pisket krem til.

Tips:  Smak gjerne kremen til med en skvett konjakk, likør eller karamellsaus om du ønsker.
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt

5
5/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen