Toscakake
Foto: Kim Holthe

Toscakake

Toscakake går aldri av moten. Den er mest kjent for det litt seige, men søte mandellokket du ikke får nok av. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Du trenger en kakeform ca. 24 cm i diameter. Sett stekeovnen på 175 °C.

Deig:
Smelt smøret til bunnen og avkjøl litt.

Visp egg og sukker til eggedosis. Rør i smøret og tilslutt melet.

Fyll røren i godt smurt form og stek i ca. 20 - 25 minutter.

Mens bunnen stekes lager du glasuren.

Glasur:
Skåld og hakk mandlene og bland alle ingrediensene til glasuren i en kjele.

Varm glasuren på svak varme mens du rører (ikke for voldsomt). Den må ikke koke for da sukrer den seg og skiller ut fettet.

Hold glasuren varm.

Ta kaken ut av ovnen og smør over glasuren. Stek videre i 10 - 15 minutter, eller til den er ferdigstekt. Følg med, det kan gå fortere! Glasuren skal være lysebrun.

La kaken stå litt i formen før du legger den på rist til avkjøling.

Her finner du mange deilige kakeoppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av TINE

5
5/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen