- Kjøttet:
- Kok opp kjøttet i saltet vann og skum av. La kjøttet trekke ca. 2 timer til det løsner fra beina. Ta deretter opp kjøttet og del det i passe store terninger, ca 2x2 cm.
- Skrell gulrøttene og del dem i skiver og kok dem møre i kraften mens du lager soddbollene.
- Soddbollene:
- Bland kvernet lammekjøtt sammen med salt og rør til dette blir seigt. Bland i krydderet og spe forsiktig med fløten.
- Farsen formes til boller med en teskje som dyppes i kaldt vann. Bollene trekkes 10-12 minutter i kraften.
- Ha kjøttet tilbake i kraften og smak til med salt og pepper.
- Server sodden rykende varm med kokte poteter og flatbrød ved siden av.
Tips: Variasjonene på sodd er mange, og noen foretrekker svinekjøtt og okse i sodden sin. Prøv gjerne noen varianter.
Se våre andre oppskrifter på sodd
Flere herlige oppskrifter av lam finner du her
Her finner du mange deilige gryteretter
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs