Fremgangsmåte

Stek filetene på hver side i 1 minutt til de får en gyllen stekeskorpe. Pensle en ildfast form med olje og legg filetene oppi. Krydre med salt og pepper og litt revet sitronskall. Stek i stekeovn i 20 minutter på 180 grader.
 
Fløtepoteter:
Skjær potetene i skiver, legg dem i en panne sammen med hvitløk og kok i fløte til de er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper. Hell de ferdikokte potetene over i en ildfast form, strø over revet ost og stek på 180-200 grader til osten er gyllen.
 
Røsti:
Skrell potetene og eplet, og riv dem på et grovjern. Bland med ost og godt med salt og pepper. Form dem som små kaker, og stek dem på hver side i noen få minutter.
 
Saus:
Varm smør i en panne og fres kjapt sopp og løk. Tilfør oksekraft, spe med litt vann og reduser til 1/3. (evt bruk buljongterninger). Tilfør fløte under visping og varm opp. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
 
Anrett det hele på varme tallerkener, gjerne med litt ruccolasalat, cherrytomater og glaserte sukkererter.

Sendt inn av Stig

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. april i Oslo

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård

En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her