Fremgangsmåte

Stek filetene på hver side i 1 minutt til de får en gyllen stekeskorpe. Pensle en ildfast form med olje og legg filetene oppi. Krydre med salt og pepper og litt revet sitronskall. Stek i stekeovn i 20 minutter på 180 grader.
 
Fløtepoteter:
Skjær potetene i skiver, legg dem i en panne sammen med hvitløk og kok i fløte til de er gjennomkokte. Smak til med salt og pepper. Hell de ferdikokte potetene over i en ildfast form, strø over revet ost og stek på 180-200 grader til osten er gyllen.
 
Røsti:
Skrell potetene og eplet, og riv dem på et grovjern. Bland med ost og godt med salt og pepper. Form dem som små kaker, og stek dem på hver side i noen få minutter.
 
Saus:
Varm smør i en panne og fres kjapt sopp og løk. Tilfør oksekraft, spe med litt vann og reduser til 1/3. (evt bruk buljongterninger). Tilfør fløte under visping og varm opp. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
 
Anrett det hele på varme tallerkener, gjerne med litt ruccolasalat, cherrytomater og glaserte sukkererter.

Sendt inn av Stig

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her