Urtebakt svinenakke med rotgrønnsaker
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Urtebakt svinenakke med rotgrønnsaker

Svinenakke er i løpet av kort tid blitt en av de mest populære stykningsdelene av svinet. I denne oppskriften urtebaker vi den og har rotgrønnsaker til.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 125 grader.
  2. Rens og del grønnsakene opp i litt grove biter. Dersom soppen er tørket, halveres mengden, og legges i bløt i ca. ½ time.
  3. Rens hvitløksfeddene, men la båtene være hele.
  4. Fres grønnsaker, sopp og hvitløksbåter i stekepannen i 2 ss olivenolje i 3-4 minutter.
  5. Hell grønnsakene over i en ildfast form. Slå i hvitvin.
  6. Gni kjøttet inn med olivenolje, urter, salt og pepper. Legg det oppå grønnsakene.
  7. Stikk inn et steketermometer i kjøttet og stek det hele til kjernetemperaturen viser 65 grader (rosastekt). Dette tar ca. 2½ time.
  8. La svinenakken hvile under aluminiumsfolie i minst 15 minutter før du skjærer den opp, og server en god potetmos ved siden av.

Tips: Dersom du ikke får tak i svinenakke kan du godt lage denne retten med rå hamburgerrygg eller skinke.

Ved å la kjøttet hvile før du skjærer det opp blir det saftigere, og kjernetemperaturen på kjøttet øker med ca fem grader mens det hviler.

Andre gode oppskrifter med svinenakke

Server en av disse gode sausene til svinenakken

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her