Urtebrød med solsikkefrø og ost

Fremgangsmåte

(1 brød)

Forvarm stekeovnen til 200 C. Smør en 1-liters brødform lett.

Sikt sammen mel, natron, kremortartari og sennepspulver i en stor bakebolle. Smuldre i margarinen med fingertuppene til blandingen ligner fine brødsmuler. Bland i persille, ost, vårløk og solsikkefrø.

Visp sammen egg og melk og hell det i bakebollen. Bland det godt med alt det tørre så du får en løs deig.

Hell deigen opp i den klargjorte brødformen. Sett den i ovnen og la brødet steke i 35-40 minutter, eller til deigen ikke setter seg fast når du stikker en kakenål i midten.

Ta ut brødet og la det stå i formen i noen minutter, delt det deretter ut av formen og over på rist. La det avkjøles på risten. Dette brødet er best å spise varmt og nybakt

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her