Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Urtetrukket kalkunfilet med frisk tyttebærsaus

Kalkunfilet gjør at denne store fuglen med det anvendelige kjøttet kan nytes hele året. Kjøttet er veldig magert og må tilberedes med forsiktighet. Som i dette tilfellet hvor den får trekke i en smaksrik kraft til perfekt kjernetemperatur.

Fremgangsmåte

  1. Kalkunfileten:
  2. Kok opp alle ingrediensene til kraften i en kjele.
  3. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kalkunfileten og legg den i kraften.
  4. La fileten trekke til steketermometeret viser 68 grader. Ta opp fileten og pakk den i folie. La den hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp.
  5. Tyttebærsaus:
  6. Bland alt utenom fløten og varm opp. Tilsett fløten og varm opp igjen. La sausen småkoke uten lokk til den tykner.
  7. Potet og sellerimos:
  8. Kok poteter og selleri møre i usaltet vann. Hell fra vannet og la dem damp fra seg litt.
  9. Mos poteter og selleri med en stavmikser eller en potetmoser. Tilsett smør og spe med melk til passe konsistens. Smak til med muskat, salt og kvernet pepper.
  10. Glaserte grønnsaker:
  11. Rens grønnsakene og kok dem knapt møre hver for seg i godt saltet vann. Ha dem over i isvann for å stoppe kokeprosessen - grønnsakene kan godt gjøre klare i god tid.
  12. Stek små kantareller i olje og smør ved servering. Ha grønnsakene i en str panne og varm dem opp igjen i smør sukker og litt sitronsaft (glasering).
  13. Server skiver av urtetrukket kalkunfilet på en seng av potet og sellerimos, glaserte grønnsaker, stekte kantareller og tyttebærsaus
  1. Lekre oppskrifter med kalkun
  2. Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her