- Kakebunn:
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Mal mandlene og valnøttene.
- Sikt i potetmel og bakepulver og bland det forsiktig inn i eggedosisen sammen med de malte mandlene og valnøttene.
- Hell røren i kakeform, 23 cm i diameter, belagt med bakepapir i bunnen.
- Stek valnøttbunnen midt i ovnen på 170 grader i ca 30 minutter.
- Fyll og pynt:
- Visp kremfløten med sukker og vend syltetøyet inn i halve mengden vispet, krem.
- Del kaken i to.
- Legg det ene laget på et kakefat og smør utover kremen med syltetøy.
- Legg det andre laget med kake oppå syltetøykremen og smør resten av kremen på toppen av kaken.
- Pynt med oppskåret hermetisk aprikos.
Tips 1: Baker du bunnen på forhånd er det fort gjort å pynte kaken.
Tips 2: Tåler du ikke nøtter/mandler, kan du bruke pinjekjerner, gresskarkjerner eller kokosmasse (denne behøver ikke males).